Duo cheesecake brownie

Duo cheesecake brownie
Voorbereiding 25 min.
Kooktijd 35 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Zachte boter
56.25 g
Zwarte chocolade
70 g
Bitter cacaopeder
37.5 g
Suiker
50 g
Donkerbruine suiker
50 g
Hele eieren
0.5
Eidooier
0.25
Koffie
0.25 el
Vanille-extract
0.25 el
Bloem
30 g
Zout
0.25 el
Heet water (of meer indien nodig
0.25 el

Voor de cheesecake

Roomkaas type Philadelphia
112.5 g
Suiker
25 g
Vanille-extract
0.25 el
Zout
0.25 snuifje
Eieren
0.5

Voor de roze ganache

Room
25 ml
Witte chocolade
50 g
Zachte boter
12.5 g
Een paar druppels rode voedingskleurstof

Duo cheesecake brownie

Bereiding

1

Maak eerst de brownie. Laat de boter op een matig vuur smelten in een kookpan. Zet het vuur laag en voeg de zwarte chocolade toe. Roer goed tot een homogene massa. Zet de pan van het vuur. Meng het cacaopoeder met een beetje heet water, voeg een snuifje zout toe en giet bij het chocolademengsel. Klop de eieren en de eidooier witschuimig met de suiker en de bruine suiker. Voeg de koffie en het vanille-extract toe en roer dit mengsel door de gesmolten chocolade. Voeg de bloem toe en meng tot een mooi, homogeen deeg. Giet het in een ingevette vierkante of rechthoekige bakvorm.

2

Maak nu de cheesecake. Klop de roomkaas wat zachter. Voeg de suiker, het zout, het vanille-extract en de eieren één per één toe. Meng goed na elk ei en roer op het eind tot een homogene massa. Schep met een lepel voorzichtig over het brownie-deeg en bak 30 min in de op 180°C voorverwarmde oven.

3

Maak nu de ganache. Verwarm de room langzaam in een pannetje tot hij net begint te borrelen. Voeg de witte chocolade en de boter toe, zet de pan van het vuur en roer tot een gladde, glanzende massa. Voeg de kleurstof toe en giet de ganache over de afgekoelde taart. Bestrooi met bloemsuiker.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
24,6g
Vezels
3,2g
Eiwitten
5,2g