Duo van heilbotfilet en gerookte wilde zalm met citruszeste, avocadocrème en zalmeitjes

Duo van heilbotfilet en gerookte wilde zalm met citruszeste, avocadocrème en zalmeitjes
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Sneetjes heilbotfilet
2
Sneetjes gerookte wilde of biozalm
2
Sneetjes brood
2
Verse room
12.5 cl.
Zalmeitjes
10 g
Sinaasappel (onbespoten)
0.5
Citroen (onbespoten)
0.5
Avocado('s)
1
Limoen
0.5
Zout en peper

Duo van heilbotfilet en gerookte wilde zalm met citruszeste, avocadocrème en zalmeitjes

Bereiding

1

Maak de avocadocrème: meng in een kom het sap van een limoen, 2 avocado's en 25 cl verse room. Kruid af met peper en zout. Voeg de limoenzeste toe. Meng alles tot een smeuïge crème.

2

Snijd twee rondjes uit elk sneetje brood. Rooster het brood, en leg twee toastjes op elk bord. Leg een sneetje heilbotfilet op één toastje en een sneetje zalm op het andere toastje.

3

Rasp de citroen- en sinaasappelzeste over de zalm. Leg een beetje avocadocrème en een theelepeltje kuit op de heilbotfilet.