Eend met portosaus

Eend met portosaus
Nutri-Score A
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Eendenborstfilets
1
Zout, peper

Voor de saus

Rode porto
75 ml
Wildfond
100 ml
Room
125 ml

Eend met portosaus

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de eend met peper en zout. Maak met een scherp mes ruitvormige insnijdingen in het vel. Bak de eend in een pan zonder vetstof, eerst op de velkant, tot beide kanten goudbruin kleuren. Schuif de eend daarna 10 min in de oven.

2

Blus de pan met de porto, giet de wildfond en daarna de room erbij. Laat sudderen. Haal de eend uit de oven en laat even rusten.

3

Snij de eend in plakjes en serveer de portosaus er apart bij. Combineer met butternutpuree, vijgen en sinaasappelen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
140 kcal
Vetten
24g
(waarvan verzadigde vetten)
3,8 g
Koolhydraat
2,7 g
Suiker
2,3 g
Vezels
0,4 g
Zout
0,34 g
Eiwitten
13 g