Eend, vijgen en veenbessen

Eend, vijgen en veenbessen
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Honing
1 el
Takjes tijm, de blaadjes afgerist
2
Vijgen
4
Balsamicoazijn
1 el
Verse veenbessen
2 el
Sneetjes gerookte eendenborst
8

Eend, vijgen en veenbessen

Bereiding

1

Verhit de honing met de tijmblaadjes. Voeg de vijgen toe, omhul ze met de honing en laat 5 min. karameliseren. Haal de vijgen uit de pan en blus het bakvocht met de balsamicoazijn.

2

Voeg de veenbessen toe. Laat sudderen tot ze mals en gaar zijn.

3

Rol elke vijg in een sneetje gerookte eendenborst. Verdeel de vijgen over de glaasjes. Besprenkel met wat saus en versier met enkele veenbessen.