Eendenborst met blauwe bessensaus
Eendenborst met blauwe bessensaus
Bereiding
1
Verwarm de Luikse siroop met de balsamicoazijn, de porto, de kruidnagels, de sinaasappelzeste, de steranijs, het kaneelstokje en de wildfond en laat met 1/3 inkoken.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder een beetje vet van de eendenborsten, kruid ze met zout en peper en laat ze rondom bruin bakken zonder vetstof. Zet ze 8 min in de oven en laat dan rusten onder aluminiumfolie.
3
Schil en ontpit de appelen en snij in plakjes. Laat wat boter smelten in een braadpan, voeg de suiker en de appelen toe en laat even bakken op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak in 10 min zacht, schep af en toe om. Haal de appelen uit de pan en hou ze warm. Giet de blauwe bessen in de pan en blus met de wildfond. Snij de eend in plakken en dien op met de appelen en de bessensaus.