Eendenborst met peer

Eendenborst met peer
Voorbereiding 35 min.
Kooktijd 60 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Eendenborst
75 g

Voor de peren:

Zoete witte wijn
125 ml
Water
250 ml
Suiker
25 g
Honing
0.5 el
Kruidnagels
1
Kaneelstokje
0.5
Steranijsvrucht
1
Conferenceperen, niet te rijp
1

Voor de sjalotten:

Sjalotten
4
Suiker
1 el
Boter
5 g
Rode wijn
65 ml
Bouillon
65 ml
Laurierblad
1
Balsamicoazijn
Peper en zout

Eendenborst met peer

Bereiding

1

Voor de peren: warm de wijn op met het water, de suiker, de honing, de kruidnagels, kaneel en steranijs. Zodra het mengsel kookt, dompel je de geschilde peren erin onder. Zet het vuur lager en laat 15 min. sudderen.

2

Voor de sjalotten: stoof de sjalotten in boter met peper, zout en bestrooi met suiker. Voeg de rode wijn, de bouillon, de laurier en een beetje balsamicoazijn toe. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.

3

Bak de eend à point zonder vetstof. Blus met het kookvocht van de peren. Haal van het vuur af, snij in blokjes, snij de peren in plakjes en verdeel alles over de glaasjes.