Eendenborst met sinaasappel en kruiden

Eendenborst met sinaasappel en kruiden
Bereiding
1
De eendenborst bereiden. De vetlaag van de eendenborst insnijden in de vorm van vierkantjes zonder het vlees door te snijden.
2
De venkelzaadjes, de cayennepeper, de komijnpoeder, zout en peper in een kom doen.
3
Een sinaasappel in zijn geheel met een scherp mes schillen op een plank, het vel en de witte vlies afhalen van het fruit en in schijfjes snijden.
4
De andere sinaasappel uitpersen en het sap bewaren.
5
De eendenborst op een zacht vuurtje bakken in een pan en te beginnen aan de vette kant.
6
Na het ontvetten van de pan, indien nodig, ze losmaken met het sinaasappelsap.
7
De schijfjes sinaasappel en eendenborst erbij voegen.
8
De eendenborst opdienen in fijne gesneden reepjes met de saus erover heen en de schijfjes sinaasappel.