Eendenborst met sinaasappel en kruiden

Eendenborst met sinaasappel en kruiden
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Eendenborst
0.5
Venkelzaadjes
0.5 c.à.c
Cayennepeper
0.25 c.à.c
komijnpoeder
0.25 c.à.c
Zout en peper
Sinaasappels
1
Wijnazijn
0.5 el
Kannelpoeder
0.5 c.à.c
Anijssterren
1.5
Honing
0.5 el

Eendenborst met sinaasappel en kruiden

Bereiding

1

De eendenborst bereiden. De vetlaag van de eendenborst insnijden in de vorm van vierkantjes zonder het vlees door te snijden.

2

De venkelzaadjes, de cayennepeper, de komijnpoeder, zout en peper in een kom doen.

3

Een sinaasappel in zijn geheel met een scherp mes schillen op een plank, het vel en de witte vlies afhalen van het fruit en in schijfjes snijden.

4

De andere sinaasappel uitpersen en het sap bewaren.

5

De eendenborst op een zacht vuurtje bakken in een pan en te beginnen aan de vette kant.

6

Na het ontvetten van de pan, indien nodig, ze losmaken met het sinaasappelsap.

7

De schijfjes sinaasappel en eendenborst erbij voegen.

8

De eendenborst opdienen in fijne gesneden reepjes met de saus erover heen en de schijfjes sinaasappel.