Ei in een potje met gerookte zalm en spinazie

Ei in een potje met gerookte zalm en spinazie
Voorbereiding 10 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Ricotta
100 g
Sneden gerookte zalm
2
Jonge spinazieblaadjes
1 handvol
Eieren
2
Lente-uitjes
1
Olijfolie
1 el
Een paar takjes dille
Stokbrood
0.5
Peper
Zout

Ei in een potje met gerookte zalm en spinazie

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Verdeel de ricotta over de bodem van 4 individuele ovenschaaltjes. Leg er gerookte zalm en spinazieblaadjes bij en breek vervolgens over elk schaaltje een ei. Kruid met zout en peper. Hak de lente-uitjes fijn en strooi ze over de schaaltjes.

3

Zet de schaaltjes 5 à 10 min in de oven, tot het ei begint te stollen. Giet net voor het serveren een scheutje olijfolie in elk schaaltje. Versier met plukjes dille en serveer er knapperig stokbrood bij.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
178kcal
Vetten
8,9g
Vezels
0,7g
Eiwitten
11g