Ei in een potje met gerookte zalm en spinazie
Voorbereiding
10 min.
Kook
10 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Ei in een potje met gerookte zalm en spinazie
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Verdeel de ricotta over de bodem van 4 individuele ovenschaaltjes. Leg er gerookte zalm en spinazieblaadjes bij en breek vervolgens over elk schaaltje een ei. Kruid met zout en peper. Hak de lente-uitjes fijn en strooi ze over de schaaltjes.
3
Zet de schaaltjes 5 à 10 min in de oven, tot het ei begint te stollen. Giet net voor het serveren een scheutje olijfolie in elk schaaltje. Versier met plukjes dille en serveer er knapperig stokbrood bij.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
178kcal
Vetten
8,9g
Vezels
0,7g
Eiwitten
11g