Ei uit de oven met kruiden, pasta, pancetta en champignons

Ei uit de oven met kruiden, pasta, pancetta en champignons
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Eieren
2
Peterselie
1 el
Bieslook
1 el
Minichampignons
75 g
Sneden pancetta
3
Gekookte spaghetti
75 g
Boter
Zout
Peper

Ei uit de oven met kruiden, pasta, pancetta en champignons

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter de kleine gietijzeren stoofpotjes. Splits de eieren boven vier kopjes zodat in elk kopje een eidooier terechtkomt. Hak de peterselie en de bieslook fijn. Snij de champignons in tweeën. Hak de pancetta fijn.

2

Klop de eiwitten los met de helft van de kruiden. Schep er de champignons en de pancetta onder en kruid met zout en peper. Verdeel de pasta over de potjes en vorm er een nestje mee. Giet er het eiwit met champignons over en bak 5 min in de oven.

3

Laat in elk ‘nestje’ voorzichtig een eidooier glijden en zet nog 5 min terug in de oven. Bestrooi met de rest van de kruiden en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
148kcal
Vetten
9,3g
Vezels
1,2g
Eiwitten
7,6g