Eieren in specerijenkorstje

Eieren in specerijenkorstje
Voorbereiding 5 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Korianderzaadjes
1 el
Karwijzaad
1 el
Witte sesamzaadjes
2 el
Zwarte sesamzaadjes
1 el
Paprikapoeder
1 el
Zeezout
1 c.à.c
Losgeklopt ei
1
Paneermeel
100 g
Eieren
4
Bloem
2 el
Zout
Peper

Eieren in specerijenkorstje

Bereiding

1

Rooster in een braadpan zonder vetstof apart de korianderzaadjes en het karwij- zaad tot ze gaan geuren. Zet ze opzij. Rooster nu de witte sesamzaadjes licht goudgeel, en de zwarte sesamzaadjes 1 min. Zet ook deze opzij.

2

Meng in de vijzel of in een kleine keukenrobot het paneermeel met de korianderzaadjes en het karwijzaad en maal ze grof. Voeg de rest van de specerijen, zout en peper toe en giet in een diep bord. Giet de bloem in een tweede bord, en het losgeklopte ei in een derde.

3

Kook de eieren 7 min in kokend water, laat ze meteen schrikken onder koud water en pel ze. Rol ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en tot slot door het paneer- meel met specerijen. Bak ze 30 sec in een braadpan.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
228kcal
Vetten
9,4g
Suiker
1,1g
Vezels
1,5g
Eiwitten
1,5g