Empanada’s met boerenkool en kippengehakt

Empanada’s met boerenkool en kippengehakt
Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Dikke ui
0.5
Kleine boerenkool
0.5
Boter
Gerookte spekblokjes
Kippengehakt
125 g
Pizzabodem(s)
1
Eidooier, losgeklopt
1
Pot pikante salsa, kant-en-klaar
Zout, peper

Empanada’s met boerenkool en kippengehakt

Bereiding

1

Snipper de ui.Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snij de rest in dunne reepjes. 

2

Fruit de snippers ui in de boter, voeg de spekblokjes toe, laat even bakken en voeg dan de kool toe. Laat 10 min sudderen, schep dan op een schotel of een groot bord en laat een beetje afkoelen. Bak het gehakt rul en schep het door het koolmengsel. 

3

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol de pizzabodems uit en snij er cirkels uit zo groot als koffieschoteltjes. Schep op één helft een deeltje van de groente- bereiding, bevochtig de randen, vouw de lege helft over de vulling en knijp de rand goed dicht om af te sluiten tot een kussentje. Prik de rand ook nog eens in met een vork. Borstel eidooier over de empanada’s en bak ze 15 min in de oven. Dien op met de pikante salsa.