Entrecote met salsa verde

Entrecote met salsa verde
Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Peterselie, fijngesnipperd
50 g
Kervel, fijngesnipperd
25 g
Dragon, fijngesnipperd
1 el
Ui, fijngesnipperd
1 el
Ansjovisfilets op olie, fijngehakt
1
Sjalot, fijngesnipperd
0.5
Zeste van citroen, fijngehakt
0.5
Xeresazijn
1 el
Olijfolie + om te bakken
100 ml
Entrecotes
2
Nieuwe aardappelen
Zout, gebroken peper

Entrecote met salsa verde

Bereiding

1

Doe alle kruiden, de ui, de ansjovis, de sjalot, de citroenzeste en de azijn in een kom en giet de olie erbij. Meng goed.

2

Verhit een beetje olijfolie in een braadpan. Kruid het vlees met zout en masseer er de peper in. Bak het vlees op een matig vuur, 4 à 5 min per kant. Haal het uit de pan, dek het af met aluminiumfolie en laat 10 min rusten. Snij het vlees dan in sneetjes.

3

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Boen de aardappelen schoon en kook ze in het water. Voeg op het laatste moment extra zout toe. Giet de aardappelen af, doe ze weer in de pan en zet een paar minuten opnieuw op het vuur, met het deksel op de pan. Dien het vlees op met de aardappelen en de salsa verde.