Erwtensoep met munt, spekjes en Parmezaancrumble

Erwtensoep met munt, spekjes en Parmezaancrumble
Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de parmezaankruim

Sneetje wit brood
0.5
Teentje(s) look
1
Bosje peterselie
0.25 g
Parmezaanse kaas
15 g
Olijfolie
1 el

Erwtensoep met munt, spekjes en Parmezaancrumble

Bereiding

1

Smelt de boter in een diepe pan en bak de selder en lente-ui 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de look, de meeste erwten, de munt, de suiker en het citroensap toe. Giet er de bouillon bij, breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen.

2

Bak de spekblokjes krokant in een droge pan. Rooster het brood goudbruin. Mix het met de look, peterselie en parmezaan fijn in een blender. Meng er 2 el olijfolie onder. Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat en grill in de oven gedurende 2 minuten.

3

Pureer de soep met de room. Kruid met peper en zout. Schenk de soep in en kommen en werk af met de spekblokjes, munt, resterende erwtjes, parmezaankruim en lente-ui.