Falafels met kruiden en kurkuma

Falafels met kruiden en kurkuma
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Uitgelekte kikkererwten
115 g
Bos koriander
0.5
Bos de peterselie
0.5
Muntblaadjes
7
Teentje knoflook
0.5
Rode ui
0.5
Bloem
2 el
Gist
0.5 c.à.c
Kurkuma
1 c.à.c
Korianderpoeder
0.5 c.à.c
Komijn
0.25 c.à.c
Peper & zout
Kokosolie
Potje verse kaas met kruiden
0.5

Falafels met kruiden en kurkuma

Bereiding

1

Verwarm de oven op 200°C

2

Vul je keukenrobot met: gespoelde en uitgelekte kikkererwten, verse koriander, peterselie, muntblaadjes, gesneden rode ui, knoflookteentje, bloem, gist, peper en zout. Meng dan alles tot een homogene deegmassa.

3

Vorm met die massa een tiental balletjes, leg ze daarna op een ovenrooster en bedek met bakpapier. Druk ze een beetje plat met je handpalm.

4

Verwarm de kokosolie verwarmen in microgolf of « au bain-marie » tot de kokosolie vloeibaar is. Wrijf de balletjes met de gesmolten kokosolie met behulp van een penseel.