Falafelwrap met rode bietenhummus

Falafelwrap met rode bietenhummus
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

plantaardig falafel
200 g
tortillawraps
2
rode biet
125 g
blik kikkererwten
0.5
platte peterselie
10 g
teen knoflook
0.5
sap van limoen
0.25
komijnpoeder
0.5 c.à.c
bussel(s) waterkers
1
komkommer
0.5
olijfolie
peper
zout

Falafelwrap met rode bietenhummus

Bereiding

1

Snij de voorgekookte bieten in stukken en mix ze samen met de uitgelekte kikkererwten, platte peterselie, knoflook, limoensap, komijnpoeder en een scheutje olijfolie tot een smeuïge hummus. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verwarm wat olie in een pan en bak de falafel volgens de instructies op de verpakking rondom bruin. Snij ondertussen de komkommer in lange balkjes en snij de waterkers los.

3

Verwarm de tortillawraps en beleg vervolgens met een flinke laag bietenhummus, falafelballetjes, balkjes komkommer en waterkers. Rol strak op en snij doormidden.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
142kcal
Vetten
0,8g
Zout
0,52g
Eiwitten
5,2g