Fatoush met lamskoteletjes en frisse Danone-yoghurtcrème met munt

Fatoush met lamskoteletjes en frisse Danone-yoghurtcrème met munt
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

tortilla’s
3
tomaat(tomaten)
1
komkommer
0.5
peterselie
5 g
slaharten
2
teentje knoflook
0.5
munt
5 g
magere Danone yoghurt
75 ml
citroen
0.5
lamskoteletjes
4
olijfolie
peper
zout
bakpapier

Fatoush met lamskoteletjes en frisse Danone-yoghurtcrème met munt

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tortilla’s in stukjes en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de stukjes met olijfolie en kruid met zout. Bak ze 10 min. in de hete oven tot ze goudbruin zijn.

2

Snij de tomaten en de komkommer in blokjes. Hak de peterselie fijn. Haal de slaharten uit elkaar en snij de blaadjes fijn. Meng de tomaten, komkommer, peterselie en sla. Kruid met peper, zout en een scheut olijfolie. Zet de fatoush koel.

3

Pers het teentje knoflook en hak de munt fijn. Meng knoflook en munt onder de Danone yoghurt, en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Zet koel. Kruid het vlees met peper en zout en bak het rosé op een zacht vuurtje in wat olijfolie. Schik de krokante tortillachips bij de fatoush en serveer bij het vlees. Doe er een schep van de Danone-yoghurtcrème bij.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
141kcal
Vetten
1,8g
Zout
0,37g
Eiwitten
7,1g