Fazantpaté in deegkorst

Fazantpaté in deegkorst
Voorbereiding 20 min.
Kook 45 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Gedroogde morieljes
25 g
Cognac
12.5 ml
Ui, fijngehakt
0.25
Porto
12.5 ml
Madera
25 ml
Varkensruggebraad (uitgebeend)
200 g
Fazant (filet)
162.5 g
Sneden gezouten spek
25 g
Ras el hanout
1 g
Zout
5 g
Eieren (+ 1 eidooier)
1
Vel bladerdeeg
0.25
Olijfolie

Fazantpaté in deegkorst

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de morieljes weken in de cognac. Fruit de ui op een matig vuur in een braadpan. Blus met de porto of madera, breng aan de kook, zet het vuur uit en zet opzij.

2

Hak het varkensvlees en de fazant samen tot gehakt, met de hand of in de keukenrobot. Voeg de ui, de ras el hanout, het zout en 4 eieren toe. Giet de morieljes af, hak ze fijn en voeg ze ook toe aan het gehakt. Bekleed de bodem van een terrinevorm met de sneetjes spek en schep er het gehaktmengsel over. Dek zorgvuldig af met het bladerdeeg, stop dat in onder de vulling en knip overtollig deeg weg aan de randen.

3

Klop de eidooier los en borstel over de bovenkant van de terrine. Prik met een kleine cilinder drie gaatjes in het deeg. Je kunt van bakpapier ook drie 'schoorsteentjes' rollen en die in het deeg steken. Bak 45 min in de oven. Laat volledig afkoelen en dien op, bijvoorbeeld met brood en een gemengde salade.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
32g
Suiker
1,4g
Vezels
0,8g
Eiwitten
35g