Feuilleté van kreeft met schorseneren, miniworteltjes en chips van schorseneren

Feuilleté van kreeft met schorseneren, miniworteltjes en chips van schorseneren
Voorbereiding 45 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Levende of voorgekookte kreeften
1
Vel bladerdeeg
0.5
Salsifis
150 g
Miniworteltjes bakboter
150 g
Volle room
50 ml
Kreeftenbouillon (of kookvocht)
100 ml
Citroenmelisse
Sap van een halve citroen
Zout en peper
Grote wortels
2
Grote ui
0.5
Branche(s) de céleri vert
1
Selderijstengels
1
Sjalotten
0.5
Teentje knoflook
0.5
Bakboter

Feuilleté van kreeft met schorseneren, miniworteltjes en chips van schorseneren

Bereiding

1

Stoof 1 sjalot en het teentje knoflook aan in de boter. Voeg de groenten en kruiden toe. Zet de groenten onder water en breng dit aan de kook. Dompel de kreeften met de kop eerst onder en kook ze 10 tot 12 minuten.Maak de schorseneren en de worteltjes schoon. Snij fijne sneetjes van 1 schorseneer met een dunschiller. Maak er chips van door ze te frituren.Besprenkel de rest van de schorseneren met het citroensap. Stoof de schorseneren en de worteltjes aan. Kruid af met zout, peper en citroengras. Voeg 200 ml kreeftenbouillon toe. Laat het geheel 4 minuten pruttelen. Voeg daarna de room toe. Laat de bereiding enkele minuten inkoken op een laag vuurtje.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het vel bladerdeeg in 8 repen van 10 x 6 cm.Spreid ze uit over een niet-ingevette bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg een stuk bakpapier op het bladerdeeg en leg er een andere bakplaat bovenop. Zo zal het bladerdeeg niet rijzen en krijgt u fijne, uiterst knapperige gebakjes. Bak het bladerdeeg gedurende 15 minuten af in de voorverwarmde oven.Hebt u een voorgekookte kreeft gekocht? Leg de kreeft dan op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel ze met wat olijfolie en bak ze 10 minuten in een oven van 170 °C.

3

Dresseer de borden als volgt: eerst een reepje bladerdeeg, daarna de groenten en vervolgens de kreeft. Herhaal deze stap. Werk het bord af met chips van schorseneren.