Filet de porc laqué aux petits pois

Filet de porc laqué aux petits pois
Voorbereiding 120 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Varkensfilet
0.4 kg

Voor de marinade:

Kippenbouillon
175 ml
Sojasaus
50 ml
Suiker
1 el
Limoenen (zeste en het sap)
0.5
Sweet chili sauce
25 ml
Lookteentjes
Verse gember, geraspt
1
Sesamolie
1 el
Peper
0.5 c.à.c

Voor de gesauteerde erwten:

Olijfolie
1 el
Versgeraspte gember
0.5 c.à.c
Erwten (diepvries)
250
Snuifjes suiker
0.5
Bosjes verse basilicum
0.5
Teentjes look
0.5
Zout, peper

Filet de porc laqué aux petits pois

Bereiding

1

Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen en laat er het vlees gedurende 4 uur in rusten (of de hele nacht), in de ij skast. Haal het vlees uit de marinade en dep het af met keukenpapier. Schroei langs alle kanten dicht in een braadpan, giet er de marinade bij en laat op een matig vuur 15 à 17 min verder koken. Hou warm en bedek de varkensfilet 10 min met een laagje aluminiumpapier.

2

Laat ondertussen de olijfolie warm worden in een kookpan en voeg er de gember, erwten, suiker en basilicum aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Prik het lookteentje op een vork en meng er regelmatig mee door de pan. Voeg eventueel wat water toe, zodat de erwten goed zacht worden. Laat zo’n 7 min koken.

3

Haal het aluminiumpapier van het vlees en dien meteen op, overgoten met wat braadvocht en vergezeld van enkele schijfjes limoen. Versier met blaadjes basilicum.