Flammkuchen met ricotta, Italiaanse ham en kerstomaten

Flammkuchen met ricotta, Italiaanse ham en kerstomaten
Voorbereiding 25 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rollen rechthoekig pizzadeeg
1
Ricotta
125 g
Kerstomaten
100 g
Italiaanse ham Carrefour
50 g
Olijfolie
3 el
Provençaalse kruiden
1 c.à.c
Zout
Peper
Enkele steeltjes verse basilicum of peterselie

Flammkuchen met ricotta, Italiaanse ham en kerstomaten

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het pizzadeeg met het bakpapier open op de ovenplaten. Smeer ze in met de ricotta.

2

Spoel de kerstomaten, snij ze doormidden en leg ze op de pizza’s. Schik daarop de Italiaanse ham. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Bak de flammkuchen 15 tot 20 min in de oven.

3

Werk af met een scheutje olijfolie en eventueel wat gesnipperd basilicum of peterselie.