Flensjes met spinazie

Flensjes met spinazie
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Eieren
4
Handenvol spinazie, fijngehakt
2
Kokosolie (of olijfolie)
2 c.à.c
Zout, peper

Voor de vulling:

Pijnboompitten
80 g
Ricotta
150
Kerstomaten, gehalveerd
16
Basilicumblaadjes
16

Flensjes met spinazie

Bereiding

1

Klop de eieren los, meng er de spinazie onder en mix tot een glad, homogeen beslag. Kruid met zout en peper. Smeer een braadpannetje in met de olie en verhit ze. Schep er een kleine pollepel beslag in tot een dunne laag en bak goudbruin. Keer het flensje en laat nog even bakken. Bak zo verder flensjes tot het beslag is opgebruikt en hou ze warm.

2

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Roer de ricotta los en kruid met zout en peper.

3

Besmeer elk flensje met ricotta, verdeel er kerstomaten, pijnboompitten en basilicumblaadjes over en rol ze strak op. Zet de rolletjes vast met een tandenstoker.