Fondue met boerenkool-pesto

Fondue met boerenkool-pesto
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Bladeren boerenkool
3
Parmezaanse kaas
20 g
Pijnboompitten
15 g
Teentje knoflook
0.5
Olijfolie
2.5 el
Sap van een citroen
0.25
Zout
Peper

Fondue met boerenkool-pesto

Bereiding

1

Maak de koolbladeren schoon, verwijder de centrale nerf en hak de bladeren fijn.

2

Mix de kool, de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en de knoflook met 4 el olijfolie tot een pesto. Is het mengsel te dik, voeg dan nog wat meer olie toe.

3

Kruid de pesto met zout en peper en voeg het citroensap toe. Roer deze pesto door eender welke kaasfondue. De pesto kan je nog tot 3 dagen bewaren in de koelkast.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
21g
Suiker
2g
Vezels
1g
Eiwitten
6g