Fondue met champagne

Fondue met champagne
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Olijfolie
0.5 el
Sjalot, fijngesnipperd
0.5
Champagne Brut
125 ml
Camembert zonder korst
50 g
Bloem
1 el
Geraspte gruyère
200 g
Geraspte emmentaler
112.5 g
Citroensap
0.5 el
Nootmuskaat
0.25 c.à.c
Versgemalen witte peper

Fondue met champagne

Bereiding

1

Verwarm in de fonduepan de olijfolie op een matig vuur en fruit de sjalot glazig. Voeg de champagne toe en breng aan de kook.

2

Snij de camembert in stukjes, rol ze luchtig door de bloem en leg ze geleidelijk in de fonduepan. Laat smelten en roer daarbij goed met een houten lepel.

3

Voeg de twee soorten geraspte kaas toe en laat al roerend smelten. Voeg citroensap, nootmuskaat en peper toe.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
56g
Suiker
1,2g
Vezels
0,7g
Eiwitten
51g