Forel op Ardense wijze

Forel op Ardense wijze
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Forellen
2
Boter
3 el
Gerookte spekblokjes
50 g
Takjes tijm
2
Teentjes knoflook
1
Citroen
0.5
Droge witte wijn
75 ml
Vastkokende aardappelen
2
Peterselie
2 el
Lente-uitjes
1
Tuinkers
Zout
Peper

Forel op Ardense wijze

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de forellen, haal ze leeg en dep ze goed droog. Leg ze in een ovenschaal en bedek ze met de spekblokjes, de geperste knoflook en de tijm. Kruid ze met zout en peper, voeg 5 el boter toe en besprenkel met het citroensap en de wijn. Bak 20 min in de oven.

2

Kook de aardappelen ongeschild gaar in een pan gezouten water. Giet ze af en hol ze uit. Prak het vruchtvlees grof met 1 el boter en kruid met zout. Schep het terug in de aardappelen en werk af met fijngesneden lente-ui.

3

Bestrooi de forellen met peterselie en serveer met de aardappelen in de schil en de tuinkers.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
158kcal
Vetten
11g
Vezels
0,6g
Eiwitten
11g