Frisse bloemkoolsalade met geitenkaas en avocadosausje

Frisse bloemkoolsalade met geitenkaas en avocadosausje
Voorbereiding 10 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
appel
1 st
komkommer
0.5 st
kikkererwten
110 g
munt
6 g
bloemkoolroosjes
300 g
granaatappelpitjes
40 g
bussel waterkers
0.5 st
avocado
1 st
yoghurt
2 el
teen knoflook
0.5 st
geitenkaas
80 g
peper
zout

Frisse bloemkoolsalade met geitenkaas en avocadosausje

Bereiding

1

Snij de appel en komkommer in blokjes. Spoel de kikkererwten. Hak de munt fijn. Cutter de bloemkoolroosjes fijn tot couscous.

2

Meng de bloemkoolcouscous met de appel, de komkommer, de kikkererwten, de granaatappelpitjes, de munt en de waterkers. Mix het vruchtvlees van de avocado met de yoghurt en knoflook tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

3

Serveer de bloemkoolsalade met de saus. Snij de geitenkaas in plakjes en garneer de bloemkoolsalade ermee.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
325kj
Vetten
1,4
Zout
0,1
Eiwitten
2,9