Frisse linguine met kipfilet, spinazie en aspergetips
Frisse linguine met kipfilet, spinazie en aspergetips
Bereiding
1
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de aspergepunten 2 min. in gezouten water.
2
Snij de kippenborstfilet in plakjes. Bak de kip goudbruin in boter, op een laag vuur. Kruid met peper en zout. Verhit wat olijfolie op een zacht vuur. Doe er beetje per beetje de spinazie bij en laat slinken. Pers er het teentje knoflook bij. Kruid met peper en zout. Voeg de aspergepunten toe en schep alles goed om.
3
Giet de linguine af en spoel onder koud stromend water. Doe de pasta in een schaal en schenk er wat olijfolie over. Schep er de spinazie en asperges op en leg daarop de plakjes kip. Werk af met de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten en geef extra smaak met het citroensap. Schep alles goed om. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de fijngehakte peterselie en peper.