Frisse salade van watermeloen met schapenkaas & balsamico

Frisse salade van watermeloen met schapenkaas & balsamico
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 12 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

watermeloen in blokjes
110 g
schapenkaas
100 g
komkommer
0.5
avocado('s)
1
zakje rucola
1
gehakte munt
1 el
gehakt basilicum
1 el
geroosterde pijnboompitten
25 g
balsamicoazijn
75 ml
voorgebakken ciabatta('s)
1
suiker
1 el

Frisse salade van watermeloen met schapenkaas & balsamico

Bereiding

1

Verwarm de oven voor en bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de balsamicoazijn in een pannetje en breng aan de kook. Doe er de suiker bij en blijf een tiental minuten roeren tot de balsamicoazijn is ingedikt. Laat de balsamicocrème afkoelen.

2

Halveer de komkommer en haal er de pitjes uit. Snij in halve maantjes. Snij de avocado in blokjes. Hak het basilicum en de munt fijn.

3

Meng de watermeloen, de komkommer, de avocado, de kruiden en de rucola. Druppel er de balsamicocrème over en werk af met de schapenkaas en geroosterde pijnboompitten. Serveer met de ciabatta.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
148kcal
Vetten
1,9g
Zout
0,32g
Eiwitten
4,2g