Fusilli met muntpesto, ovengeroosterde groenten en falafelburger
Fusilli met muntpesto, ovengeroosterde groenten en falafelburger
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het groen, de basis en het buitenste blad van de prei. Snij vervolgens in stukken van 5 cm. Leg de prei samen met de broccoliroosjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en schuif 10 à 20 min. in de hete oven. Schuif de pistachenoten 5 à 10 min. mee in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
2
Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Verwarm een klontje boter in een pan op een middelhoog vuur en bak de falafelburgers gaar.
3
Mix de muntblaadjes, bladpeterselie, pistachenoten, de helft van de Parmezaanse kaas, witte wijnazijn en de knoflook samen met een flinke geut olijfolie tot een smeuïge pesto. Proef en kruid bij met peper en zout. Giet de pasta af en meng de pesto erdoor. Voeg de gegrilde groenten toe en serveer met de falafelburger.