Fusillisalade met groene asperges, artisjokharten en aioli

Fusillisalade met groene asperges, artisjokharten en aioli
Voorbereiding 5 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Fusilli
200 g
Groene aspergepunten
200 g
Artisjokharten (bokaal)
100 g
Kerstomaten in verschillende kleuren
100 g
Basilicum
10 g
Parmigiano Reggiano (blok)
20 g
Aioli
175 g
Gepelde pompoenpitten
2 el
Olie
Zout
Peper

Fusillisalade met groene asperges, artisjokharten en aioli

Bereiding

1

Kook de fusilli beetgaar in gezouten water. Bak de aspergepunten enkele minuten op in een pan met olie. Kruid met peper en zout. Giet de pasta af, bewaar een grote kop van het kookvocht.

2

Laat de artisjokharten uitlekken. Snijd de artisjokken en de kerstomaten in tweeën. Scheur het basilicum grof. Rasp met een dunschiller schilfers van de parmezaan.

3

Meng de pasta met de asperges, de aioli, de artisjokharten en de kerstomaten, het basilicum, de parmezaanschilfers en de pompoenpitten.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
187 kcal
Vetten
11 g
(waarvan verzadigde vetten)
1,2 g
Koolhydraat
17 g
Suiker
1,9 g
Vezels
1,2 g
Zout
0,3 g
Eiwitten
4,3 g