Gaufres à la crème au chocolat et aux fraises

Gaufres à la crème au chocolat et aux fraises
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Boter, gesmolten
100 g
Fijne suiker
125 g
Eieren, licht losgeklopt
2
Natuuryoghurt
100 ml
Bloem
250 g
Verse aardbeien, gespoeld
250 g
Poedersuiker

Voor de witte chocoladeroom:

Room
75 ml
Witte chocolade
75 g

Gaufres à la crème au chocolat et aux fraises

Bereiding

1

Meng in een kom de gesmolten boter met de suiker en klop tot een gladde, romige massa. Voeg de eieren en de yoghurt toe en klop met de garde. Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe en blijf kloppen.

2

Smeer het wafelijzer lichtjes in met olie en verhit het. Verwarm in een pannetje de room en leg er de witte chocolade bij. Verwarm verder al roerend op een zacht vuur tot de chocolade volledig gesmolten is. Laat afkoelen.

3

Schep een kleine pollepel beslag in het wafelijzer en bak 4 à 5 min. Bak zo verder tot al het beslag opgebruikt is. Dien de wafels lauw op met de aardbeien (bestrooid met poedersuiker) en met de witte chocoladeroom.