Gazpacho met rode paprika en ricotta
Voorbereiding
15 min.
Kook
0 min.
Rusttijd
30 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Gazpacho met rode paprika en ricotta
Bereiding
1
Snij de rode ui en 1/2 komkommer in kleine blokjes (bewaar de andere helft voor een ander recept). Hak het pepertje grof.
2
Leg de tomatenblokjes en de geroosterde paprika’s in de kom van de keukenrobot en mix goed. Voeg de ricotta, het pepertje, de helft van de ui, een scheutje water en 2 el olijfolie toe. Kruid met peper en zout en mix opnieuw. Zet 30 min in de koelkast.
3
Verdeel de gazpacho over 4 glazen. Garneer met de blokjes komkommer, de rest van de rode ui en de basilicumblaadjes.
Informations nutritionnelles
per 100 g
Energie
44 kcal
Vetten
2,6 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,8 g
Koolhydraat
2,9 g
Suiker
1,9 g
Vezels
1,3 g
Zout
0,31 g
Eiwitten
1,7 g