Gazpacho met rode paprika en ricotta

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rode ui
0.5
Komkommer
0.5
Pikant pepertje
0.5
Tomatenblokjes (blik)
100 g
Geroosterde paprika (bokaal)
1
Ricotta
3 el
Enkele basilicumblaadjes
Olijfolie
Peper
Zout

Gazpacho met rode paprika en ricotta

Bereiding

1

Snij de rode ui en 1/2 komkommer in kleine blokjes (bewaar de andere helft voor een ander recept). Hak het pepertje grof.

2

Leg de tomatenblokjes en de geroosterde paprika’s in de kom van de keukenrobot en mix goed. Voeg de ricotta, het pepertje, de helft van de ui, een scheutje water en 2 el olijfolie toe. Kruid met peper en zout en mix opnieuw. Zet 30 min in de koelkast.

3

Verdeel de gazpacho over 4 glazen. Garneer met de blokjes komkommer, de rest van de rode ui en de basilicumblaadjes.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
44 kcal
Vetten
2,6 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,8 g
Koolhydraat
2,9 g
Suiker
1,9 g
Vezels
1,3 g
Zout
0,31 g
Eiwitten
1,7 g