Gebakken aardappelen met chili en gehakt

Gebakken aardappelen met chili en gehakt
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Ui
0.5
Rood pepertje
0.5
Teentjes knoflook
1
Lente-uitjes
1
Rode paprika
0.5
Koriander
0.5 handvol
Krielaardappelen
200 g
Rundergehakt
200 g
Chilipoeder
0.5 snuifje
Gerookt paprikapoeder
0.5 c.à.c
Komijnpoeder
0.5 c.à.c
Korianderpoeder
0.25 c.à.c
Tomatenblokjes (blik)
125 g
Oude kaas, geraspt
25 g
Zure room
60 g
Olijfolie
Peper
Zout

Gebakken aardappelen met chili en gehakt

Bereiding

1

Hak de ui en het pepertje fijn. Pers de knoflook en snipper de lente-uitjes. Snij de paprika in kleine blokjes en hak de koriander grof. Kook de aardappelen beetgaar in een pan water. Giet ze af en bak ze in wat olijfolie goudbruin en knapperig. Hou ze warm.

2

Bak in een andere braadpan het gehakt. Voeg de ui, de paprika, het pepertje en de knoflook toe en laat alles 5 min bakken. Kruid met de specerijen, peper en zout. Voeg de tomatenblokjes en de kaas toe, meng goed en laat 10 min sudderen op een laag vuur.

3

Schik de aardappelen op een schaal. Garneer met de chili met gehakt en strooi er de lente-ui en de koriander over. Serveer met zure room.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
107kcal
Vetten
5g
Vezels
1,6g
Eiwitten
7,5g