Gebakken bloemkoolrijst met curry-kokossaus en zachtgekookt ei

Gebakken bloemkoolrijst met curry-kokossaus en zachtgekookt ei
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Eieren
2
Ui
0.5
Preiwitten
1
Lente-uien
2
Wortelen
1
Teentjes knoflook
1
Bladpeterselie
1 el
Bloemkool
0.5
Groene of gele currypasta
35 g
Kokosmelk
200 ml
Arachideolie
Sesamolie
Zout
Peper

Gebakken bloemkoolrijst met curry-kokossaus en zachtgekookt ei

Bereiding

1

Kook de eieren 6 min in een pan gezouten water. Spoel ze onder koud water, pel ze en snij ze in de lengte in tweeën. Pel de ui en snij hem in halve maantjes. Snij de preiwitten, de lente-ui en de wortelen fijn. Pers de knoflook. Snij de bloemkool in roosjes en mix ze fijn met de mixer.

2

Fruit de ui en de knoflook in een beetje arachideolie. Voeg de prei en de wortelen toe en laat 4 min meebakken. Voeg de currypasta en de kokosmelk toe en laat 3 min koken. Breng indien nodig verder op smaak.

3

Bak in een andere pan de bloemkool in een beetje sesamolie en kruid met zout en peper. Verdeel de bloemkoolrijst, de groenten in currysaus en de eieren over diepe borden. Werk af met de lente-ui en de peterselie en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
86kcal
Vetten
6,2g
Vezels
1,9g
Eiwitten
2,7g