Gebakken boerenworst met ratatouille en gekookte aardappelen
Gebakken boerenworst met ratatouille en gekookte aardappelen
Bereiding
1
Schil en snij de aardappelen in stukken en kook in ongeveer 20 min. gaar. Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Snij de courgette en aubergine in stukjes.
2
Verhit wat olijfolie in een kookpot en stoof de ui en knoflook aan. Voeg na 1 min. de aubergine, courgette en paprika toe. Roerbak 3 min. Blus met tomatenstukjes en water. Voeg tijm en suiker toe en kruid met peper en zout. Laat 15 à 20 min. of tot de groenten gaar zijn, pruttelen.
3
Verhit een klontje boter in een pan en bak de worsten, over een laag vuur, in 15 min. gaar. Serveer de worsten met de aardappelen en ratatouille.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
108kj
Vetten
3
Zout
0,2
Eiwitten
3,9