Gebakken boerenworst met ratatouille en gekookte aardappelen

Gebakken boerenworst met ratatouille en gekookte aardappelen
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
aardappel
400 g
ui
0.5 st
teen knoflook
1 st
courgette
0.5 st
aubergine
0.5 st
paprika tricolore
115 g
tomatenstukjes
200 g
tijm
4 g
boerenworst
2 st
olijfolie
water
50 ml
suiker
0.5 el
boter
peper
zout

Gebakken boerenworst met ratatouille en gekookte aardappelen

Bereiding

1

Schil en snij de aardappelen in stukken en kook in ongeveer 20 min. gaar. Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Snij de courgette en aubergine in stukjes.

2

Verhit wat olijfolie in een kookpot en stoof de ui en knoflook aan. Voeg na 1 min. de aubergine, courgette en paprika toe. Roerbak 3 min. Blus met tomatenstukjes en water. Voeg tijm en suiker toe en kruid met peper en zout. Laat 15 à 20 min. of tot de groenten gaar zijn, pruttelen.

3

Verhit een klontje boter in een pan en bak de worsten, over een laag vuur, in 15 min. gaar. Serveer de worsten met de aardappelen en ratatouille.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
108kj
Vetten
3
Zout
0,2
Eiwitten
3,9