Gebakken fazant, puree van pastinaak en appel met gember
Gebakken fazant, puree van pastinaak en appel met gember
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Masseer 40 g boter in het vel van de fazanten. Kruid het vlees met peper, zout en gemalen nootmuskaat. Schik in een ovenschaal, giet er 300 ml water bij en bak 30 min in de oven. Bevochtig om de 10 min met het bakvocht.
2
Schil de 2 appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Stoom de blokjes pastinaak, appel en aardappel gaar. Plet tot fijne puree. Voeg de gember en 20 g boter toe en kruid bij indien nodig.
3
Snij de groene appel in fijne julienne en besprenkel met citroensap. Giet het bakvocht van de fazanten door een zeef. Snij de fazanten aan. Serveer het vlees met de pastinaakpuree, de julienne van groene appel en de bakjus.