Gebakken halloumi met quinoa, ovengeroosterde groenten en yoghurtvinaigrette

Gebakken halloumi met quinoa, ovengeroosterde groenten en yoghurtvinaigrette
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

quinoa
150 g
rode ui(en)
1
rode biet
100 g
broccoliroosjes
200 g
bloemkoolroosjes
150 g
hazelnoten
50 g
bieslook
5 g
honing
0.5 el
halfvolle yoghurt
125 ml
halloumi
225 g
graanmosterd
0.5 c.à.c
olijfolie
witte wijnazijn
peper
zout
keukenpapier

Gebakken halloumi met quinoa, ovengeroosterde groenten en yoghurtvinaigrette

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.

2

Pel en snij de ui in dunne partjes, snij de rode biet in hapklare stukken. Leg de broccoliroosjes, bloemkoolroosjes, rode biet en rode ui in een grote ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng goed dooreen. Schuif 25 min. in de hete oven. Giet er de laatste 10 min. de hazelnoten bij.

3

Snij de bieslook heel fijn en meng samen met de honing, graanmosterd, een geut olijfolie en een klein scheutje witte wijnazijn door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm wat olie in een pan op middelhoog vuur. Snij de halloumi in plakjes van 0,5 cm. Dep met wat keukenpapier droog en bak in 5-6 min. aan beide kanten goudbruin. Serveer de halloumi met de quinoa, de ovengeroosterde groenten en de yoghurtvinaigrette.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
174kcal
Vetten
3,9g
Zout
0,7g
Eiwitten
8,3g