Gebakken koolvishaasje met romig parmezaansausje

Gebakken koolvishaasje met romig parmezaansausje
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
aardappel
400 g
ui
0.5 st
teen knoflook
2 st
shimeji
150 g
koolvishaasje
300 g
prei
170 g
witte wijn
100 ml
culinaire room
125 ml
Parmezaanse kaas
15 g
boter
1.5 el
olijfolie
peper
zout

Gebakken koolvishaasje met romig parmezaansausje

Bereiding

1

Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook in gezouten water in 20-25 min. gaar. Snipper de ui. Plet de knoflook tot moes. Maak de shimeji los.

2

Verhit een flinke klont boter en een geut olijfolie in een pan. Kruid de vis met peper en zout en bak die in enkele minuten gaar. Haal de vis uit de pan en hou warm. Voeg een nieuw klontje boter toe en stoof de ui en knoflook 1 min. aan alvorens de shimeji en prei toe te voegen. Roerbak 3 min. verder en blus met witte wijn. Draai het vuur wat lager en voeg de room en Parmezaanse kaas toe en laat nog 3 min. zacht pruttelen. Kruid met peper en zout. Leg de vis terug in de pan en lepel er de saus overheen. Laat 1 min. doorwarmen.

3

Giet de aardappelen af en serveer met de vis en de saus.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
435kj
Vetten
3
Zout
0,1
Eiwitten
5,4