Gebakken rijst met chorizo en ananas

Gebakken rijst met chorizo en ananas
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

peterselie
6 g
rode ui
0.5
champignons
130 g
zachte chorizo
90 g
wilde rijst
125 g
wortel
100 g
ananasblokjes
140 g
ei
2
zonnebloemolie
peper
zout

Gebakken rijst met chorizo en ananas

Bereiding

1

Hak de peterselie fijn. Snipper de ui fijn. Snij de champignons in partjes. Snij de chorizo in plakjes.

2

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Bak de ui, champignons, de chorizo en de wortelen 5 min in zonnebloemolie. Voeg de ananasblokjes met het sap toe en warm even mee. Giet de rijst af en schep onder het mengsel. Kruid met peper en zout.

3

Kluts de eieren in een antikleefpan en bak ze al roerend in 3 min. gaar. Verdeel de gebakken chorizo-ananasrijst over de borden. Verdeel er het roerei over en werk af met de peterselie.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
153kcal
Vetten
1,9g
Zout
0,35g
Eiwitten
6,3g