Gebakken rode pruimen met gekruide ricotta, couscous en salade
Gebakken rode pruimen met gekruide ricotta, couscous en salade
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pruimen in twee en haal de steen eruit. Leg de halve pruimen met de gesneden kant naar boven op een met bakpapier beklede ovenplaat. Giet een fijn scheutje olijfolie over de pruimen en bak 20 min. in de oven. Hou apart.
2
Breng het water aan de kook en los de bouillon erin op. Hak de dille en koriander fijn. Giet de bouillon over de couscous, dek af en laat 5 min. opzwellen. Maak de korrels los met een vork. Meng de gehakte bieslook door de couscous. Meng de ricotta, dille, peterselie, koriander en een stevige snuif peper bij. Meng goed dooreen en schep een lepel kruidenricotta op elke halve pruim.
3
Maak een vinaigrette van 3 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Breng de radicchio en tuinkers op smaak met de vinaigrette en schik op de borden, met de halve pruimen en wat couscous.