Gebakken zalm en gemarineerde rode kool met dille

Gebakken zalm en gemarineerde rode kool met dille
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 7 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Zalmfilets met vel, elk 125 g
2
Rode kool
0.125
Citroen
0.5
Kappertjes
2 el
Dille, fijngesnipperd
4 el
Roze peperbessen
Zeezout
Versgemalen zwarte peper

Voor de marinade

Rijstazijn
1.5 el
Sesamolie
0.25 c.à.c
Walnootolie
0.5 el
Zout
Peper

Gebakken zalm en gemarineerde rode kool met dille

Bereiding

1

Schaaf de rode kool fijn met de mandoline of een scherp mes. Klop in een kommetje de rijstazijn op met de sesamolie en de walnootolie en kruid met zout en peper. Giet dit mengsel over de rode kool, schep om en laat in de koelkast 2 u marineren.

2

Bak de zalmilets op een hoog vuur 3 min op het vel in een braadpan met antiaanbaklaag. Draai ze om en laat nog 2 à 4 min bakken, afhankelijk van hun dikte. Bestrooi ze met roze peperbessen en zout.

3

Schik de zalm op verwarmde borden. Blus de pan met het citroensap, voeg de kappertjes toe en laat even inkoken. Meng de dille door de rode kool, verdeel over de borden, nappeer met de kappertjessaus en werk af met plukjes dille.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
8g
Suiker
0,7g
Vezels
0,4g
Eiwitten
8g