Gebakken zalmpavé met "sauce vierge" en fijngesneden peultjes

Gebakken zalmpavé met "sauce vierge" en fijngesneden peultjes
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

rode ui
0.5
citroen
0.5
gele krielaardappel
400 g
Roma-tomaten
2
takjes bladpeterselie
2
takjes koriander
2
peultjes
250 g
zalmfilets met vel
300 g
olijfolie
peper
zout

Gebakken zalmpavé met "sauce vierge" en fijngesneden peultjes

Bereiding

1

Pel de ui en snij in kleine blokjes. Giet in een kom met het citroensap en wat zout. Laat 10 min marineren. Stoom de krieltjes 6 min. in hun verpakking in de microgolfoven.

2

Snij de tomaten doormidden, ontpit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de peterselie en de koriander. Meng de ui, het citroensap, de tomaten, de kruiden en 4 el olie en kruid met peper en zout. Snij de peulen in fijne reepjes. Verwarm wat olie in een pan en roerbak ze 5 min. (tot ze beetgaar zijn). Kruid met peper en zout. Halveer de krieltjes. Verwarm wat olie in een pan en bak de krieltjes in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.

3

Kruid de vis met peper en zout. Giet een scheut olie in een pan en bak de vis op de velkant. Keer voorzichtig om en bak aan de vleeskant. Serveer de zalm met de krieltjes en de peulen en besprenkel met de saus.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
70kcal
Vetten
1,4g
Zout
0,08g
Eiwitten
4,5g