Gebraden kapoen, gevuld met pens en hazelnoten

Gebraden kapoen, gevuld met pens en hazelnoten
Voorbereiding 15 min.
Kook 50 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Witte pens
60 g
Handvol hazelnoten
1
Enkele druppels truffelolie
Kapoen
1
Teentje knoflook, gepeld
0.25
Takje(s) dragon
1

Gebraden kapoen, gevuld met pens en hazelnoten

Bereiding

1

Verwijder het vel van de witte pens en snij in kleine stukjes. Meng met de hazelnoten en enkele druppels truffelolie.

2

Vul de kapoen met deze mengeling en bind hem dicht met keukentouw. Leg de kapoen in een ovenschaal en wrijf hem in met de look. Bak in een voorverwarmde oven van 160°C. Reken op 50 min per kg.

3

Haal de kapoen uit de oven zodra hij gaar is en laat rusten onder aluminiumfolie. Werk af met de takjes dragon en serveer.