Gebraden zeeduivel met pata negra en saffraansaus
Ingrediënten voor:
Gebraden zeeduivel met pata negra en saffraansaus
Bereiding
1
Laat uw visboer 4 zeeduivelfilets snijden. Vraag hem om het afsnijdsel (zonder het vel) bij te houden. Leg 4 sneetjes pata negra naast elkaar en rol hier de filets in. Bind de rolletjes vast. Pel de sjalotten, hak ze grof en stoof ze aan in een kookpan. Voeg de afsnijdsels van de zeeduivel toe en bak alles goudbruin.
2
Deglaceer het geheel met de wijn. Voeg daarna de jeneverbessen, de kruidnagel en 1/2 TL saffraan toe. Zet het geheel onder water. Laat dit 30 minuten sudderen. Zeef het geheel. Hou de jus apart en laat die tot de helft inkoken. Voeg de saffraanstampers toe en hou de jus warm (niet koken).
3
Bak de zeeduivel aan alle zijden goudbruin in een beetje olijfolie. Leg de filets met de laurierblaadjes in een ovenschotel. Bak ze 15 minuten in een oven van 180 °C. Los wat maizena op in koud water en maak hiermee de saus dikker. Dien de filets op met wat saus. Combineer met seizoensgroenten of rijst.