Gegratineerde asperges met Parmaham

Gegratineerde asperges met Parmaham
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Witte asperges
250 g
Sjalot, gesnipperd
0.5
Olijfolie
1 el
Paneermeel
75 g
Geraspte parmezaan
35 g
Sneden Parmaham
1
Mascarpone
75 g
Geraspte nootmuskaat
0.5 snuifje
Citroen, in schijfjes
0.5
Bosje krulpeterselie, fijngehakt
0.5
Zout
Peper

Gegratineerde asperges met Parmaham

Bereiding

1

Verwarm de ovengrill voor. Schil de asperges en snij de uiteindes weg die te houtig of vezelig zijn. Schik ze in een ovenschaal, strooi er de gesnipperde sjalot over en besprenkel met 1 el olijfolie. Kruid met (weinig) zout en peper en zet 6 min onder de grill.

2

Meng in een schaaltje het paneermeel met de parmezaan en 1 el olijfolie.

3

Bedek de asperges met de sneden Parmaham en verdeel er de mascarpone over. Kruid met nootmuskaat en bedek met het paneermengsel en de schijfjes citroen. Zet opnieuw onder de grill en laat nog 2 à 4 min kleuren. Strooi er de peterselie over en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
29g
Suiker
4,8g
Vezels
4,5g
Eiwitten
19g