Gegratineerde nacho’s met chili (Bio)

Gegratineerde nacho’s met chili (Bio)
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Ui(en), gehakt
1
Paprikapoeder
2 c.à.c
Lookpoeder
2 c.à.c
Rode paprika, in blokjes gesneden
125 g
Rundgehakt
150 g
Tomaat in blokjes
200 g
Tortilla chips
90 g
Geraspte emmentaler
50 g
Verse kaas
75 g
Tenen knoflook, geperst
1
Citroen
0.5
Enkele korianderblaadjes
Olijfolie
Zout
Peper

Gegratineerde nacho’s met chili (Bio)

Bereiding

1

Verhit de olijfolie in een pan en bak de gehakte uien 5 min. Breng op smaak met het paprika- en lookpoeder. Voeg de paprikablokjes toe en bak 3 min. Voeg het rundgehakt toe en meng. Breng op smaak met peper en zout en laat 2 tot 3 min garen. Giet de tomatenblokjes erbij en laat 10 min sudderen onder deksel.

2

Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de nacho’s in een ovenvaste schaal, bestrooi met geraspte emmentaler, beleg met een laag gehakt en bestrooi nog eens met geraspte emmentaler. Bak 10 min in de oven.

3

Maak intussen de zure room: giet de verse kaas, de geperste knoflook en het citroensap in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Haal de schaal uit de oven, werk de nacho’s af met gesnipperde koriander en serveer met de zure room.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
124kcal
Vetten
6,4g
Vezels
1,3g
Eiwitten
7,5g