Gegratineerde puree met room

Gegratineerde puree met room
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 45 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kruimige aardappelen
1000 g
Boter voor de vorm
35 g
Zure room
100 ml
Ei
0.5
Nootmuskaat
Geraspte kaas (gruyère of emmentaler)
50 g
Paneermeel
Peper
Zout

Gegratineerde puree met room

Bereiding

1

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze 15 à 20 min in een pan gezouten water. Giet ze af en knijp ze door de pureeknijper. Voeg de boter en de room toe en meng tot een romige puree. Roer er het ei door en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

2

Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een ovenschaal en verdeel er de puree gelijkmatig over. Bestrooi met de geraspte kaas en het paneermeel.

3

Bak 20 à 25 min in de oven, of tot het oppervlak goudgeel en krokant is. Haal de puree uit de oven en laat iets afkoelen voor je hem serveert.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
134 kcal
Vetten
6,6 g
(waarvan verzadigde vetten)
4,2 g
Koolhydraat
15 g
Suiker
1 g
Vezels
1,7 g
Zout
0,19 g
Eiwitten
4 g