Gegrilde ananas met honing en specerijen

Ingrediënten voor:
Gegrilde ananas met honing en specerijen
Bereiding
1
Breng 2 liter water aan de kook, voeg de suiker, een vanillestokje dat je in de lengte doorsnijdt en zeste van citrusvruchten toe. Schil de ananas zorgvuldig en drenk in de borrelende siroop en laat 40 minuten op een zacht vuurtje inkoken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Houd de specerijen aan de kant voor de decoratie.
2
Warm de honing op in een klein pannetje, voeg de specerijen toe, haal van het vuur en laat intrekken totdat het afgekoeld is.
3
Laat de ananas uitlekken, bak beide zijden goudgeel met boter in een pan, voeg de honing toe, laat karameliseren door regelmatig onder te dompelen. Voeg rum bij de siroop.
4
Serveer de ananas in schijfjes op de borden, dompel onder in siroop en decoreer met specerijen.