Gegrilde halloumi en courgettes met linzen-kruidensalade

Gegrilde halloumi en courgettes met linzen-kruidensalade
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rode linzen
75 g
Teentje knoflook
1/2
Laurierblad
1/2
Olijfolie
Rood pepertje
1/2
Takjes dragon, fijngehakt + extra voor de afwerking
2
Zeste en sap van citroen
Pakje halloumi
1
Courgette, in dunne plakken
1/2
Een paar takjes munt
Zout
Peper

Gegrilde halloumi en courgettes met linzen-kruidensalade

Bereiding

1

Doe de linzen in een kookpan met de knoflook en het laurierblad, giet er drie keer hun volume aan water over, breng aan de kook en laat 25 min koken. Giet alles af, verwijder de knoflook en de laurier en besprenkel de linzen met olijfolie. Kruid ze met zout en peper. Haal de zaadjes uit het pepertje en hak het fi jn. Voeg toe aan de linzen samen met de gehakte dragon, de citroenzeste en citroensap. Meng goed.

2

Snij de halloumi in plakken. Besprenkel de plakken courgette met olijfolie. Gril de plakken halloumi en courgette goudbruin op de barbecue.

3

Verdeel de linzensalade over de borden en leg er de plakken halloumi en courgette bij. Kruid met een snuifj e zout en een draai van de pepermolen. Besprenkel nog met een beetje citroensap en werk af met dragonblaad- jes en munt.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
140kcal
(waarvan verzadigde vetten)
5,6
Vezels
3,1g
Eiwitten
9,1g