Gegrilde kippenbovenbouten met groene curry en edamame-noedelsalade

Ingrediënten voor:
Gegrilde kippenbovenbouten met groene curry en edamame-noedelsalade
Bereiding
Intro
Ter voorbereiding: schil de wortelen. Snij de komkommer en de wortelen in fijne julienne. Rooster de pinda’s goudbruin in een pan zonder vetstof en hak ze fijn. Hak de koriander fijn. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en hak het fijn.
1
Kruid de kippenbovenbouten met zout en peper. Verhit wat olie in een braadpan met dikke bodem en bak de kippenbovenbouten op een matig vuur ongeveer 15 min, tot ze gaar zijn en het vel krokant is. Draai ze geregeld om.
2
Maak de salade: kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg in de laatste minuut van de kooktijd de edamame toe. Giet ze samen af en zet opzij. Maak nu de vinaigrette. Pel en pers de knoflook en meng met alle andere ingrediënten. Meng de noedels met de groentejulienne, de pinda’s en de koriander. Giet er de vinaigrette over en meng voorzichtig.
3
Besmeer de kippenbovenbouten met de groene curry en laat nog een paar minuten verder bakken. Serveer met de noedelsalade.