Gegrilde sla met pistaches en mosterdvinaigrette

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Babykropjes Romeinse sla
1
Graanmosterd
1 el
Honing
0.5 c.à.c
Pistaches
1 el
Olijfolie
1.5 el
Zout
Peper

Gegrilde sla met pistaches en mosterdvinaigrette

Bereiding

1

Spoel de kropjes sla en snij ze in de lengte in tweeën. Dep ze droog met keukenpapier, kruid ze met peper en zout en bak ze met het snijvlak naar beneden kort in een braadpan met 1 el van de olie.

2

Klop de mosterd met de rest van de olie en de honing tot een sausje. Hak de pistaches fijn.

3

Schik de gegrilde sla op een bord. Nappeer met een beetje vinaigrette en bestrooi met de pistaches.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
258kcal
Vetten
2,9g
Vezels
5,7g
Zout
0,87g
Eiwitten
5,4g